Möödunudaastane koduõu

2011. aastal said meil kodu juures suuremad ehitused valmis ja koduõu hakkab ehitustandri asemel jälle välja nägema kui õu. 
Juba 2010. aasta lõpus sai valmis garaaži ja kuuri ümberehitus – garaaži katus oli oma aja ära elanud ja kuur oli täiesti läbi. Seega sai 2010. aastal lammutatud kuur ja sügisel sai need kaks hoonet uuesti püsti ning ühise katuse alla pandud. Lisaks sai garaaž ka uue ukse.

See oli väga hea otsus, sest see lumi, mis möödunud talvel garaaži katusel oli, oleks vana katuse kindlalt sisse vajutanud. Majal vajutas see lumi osaliselt või täielikult katki kõik vihmavee rennid. Need rennid said suvel korda tehtud.

Lisaks sai juba 2010. aasta suve lõpus alustatud välikamina ehitusega. Kamin jäi üle talve oma ehituse lõppu ootama ja möödunud jaanipäeval saime esimese istumise seal sees tehtud. Päris valmis sai kamin suve jooksul ja viimsed mööblitükid said sinna sisse suve lõpuks. Nüüd võib julgelt öelda, et kamin on valmis. Talveks on kaminal talverüü ümber, seega ei näe ta nii esinduslik välja, kui suvel.

Väike grillmaja sai ka teise kohta tõstetud, sest keset hoovi ta enam ei sobinud. Lisaks sai grillmaja natuke sirgemaks ka väänatud, sest ta kippus juba ümber vajuma.

Ehitusjäägid said õue pealt ära korjatud – sauna saab lauahunnikust kütta veel pikemat aega.

Kõikidest hoonetest sai aasta alguses üks panoraamvaade ka kokku pildistatud:

Pildigalerii  õuest ja hoonetest: